Puanlama

ConectaGames oyunlarının iki puanlama sistemi vardır:

Haftalık Sıralama

Haftalık Sıralama her hafta yenilenir. Hafta için en yüksek puana sahip 3 oyuncu kazanır. Oyunda görülebilirler.

Birinciye 20 kredi artı hafta için satın alınan kredi sayısı verilir.

Oyuncular her oyunu kazandıklarında 10 puan kazanırlar, ancak yalnızca farklı oyunculara sahip oyunlar sayılır. Örnek: Haftada aynı oyuncuyla 3 oyun kazanırsanız, sadece 10 puan kazanırsınız. Maçları kaybetmek puan eksiltmez.

ELO seviyesindeki fark 1’in üzerinde olduğunda bu maçlar Haftalık Sıralamaya dahil edilmez. Örneğin, C seviyesindeki bir oyuncu, B, C veya D seviyesindeki bir oyuncuya karşı bir maç kazanırsa bu, Sıralamaya dahil edilir, ancak oyuncu, A veya E seviyesindeki bir oyuncuya karşı bir maç kazanırsa, sıralamaya dahil edilmez.

Oyuncu, lobide mevcut skorunu, yeni sınıflandırma için kalan süreyi ve haftanın sıralamasında lider olan en iyi 3 oyuncuyu görebilir.

Pazartesi günleri 02:00 GMT -3’te sıralama sıfırlanır.

ELO Sıralaması

ELO Sıralaması, oyuncuların oyuna ilk girdiklerinden beri sahip oldukları tarihsel sıralamadır. ConectaGames oyunlarına ilk kez giren her oyuncu 1500 puanlık bir ELO sıralamasıyla başlar.

Sıralama puanı, kazanma maçlarına, kayıp maçlara, rakip seviyesine ve terk edilen maçlara göre değişir.

Kullanıcı daha yüksek ELO sıralamasına sahip bir oyuncuyu yenerse, daha düşük ELO sıralamasına sahip bir oyuncuyu yenmekten daha fazla puan alacaktır.

Kullanıcı, daha düşük ELO sıralamasına sahip bir oyuncu tarafından yenilirse, daha yüksek ELO sıralamasına sahip bir oyuncu tarafından mağlup edilmekten daha fazla puan kaybeder.

Masadan ayrılan oyuncu maçı kaybeder ve diğer oyunculara masaya karşılık gelen kredileri ödeyerek ve ELO sıralamasından puan kaybetmekle cezalandırılır.

Bir oyuncunun sahip olduğu puan sayısı, sıralamadaki seviyesini belirler. Oyuncunun 1625’ten fazla puanı varsa A seviyesinde olacaklar. 1525 ile 1625 arasında B seviyesinde olacaklar. 1475 ile 1525 arasında C seviyesinde olacaklar. 1425 ile 1475 arasında ise D seviyesinde olacaklar. Son olarak, oyuncunun puanı 1425’ten az ise E seviyesinde olacaktır.

ELO sıralaması oyunun en üstünde, oyuncunun adının yanında görüntülenir. En iyi dört oyuncunun puanını görebileceğiniz oyunda küresel sıralama da görüntülenir.

Daha fazla bilgi için buraya tıklayın.

Deja un comentario